Privacy achter glas

Achter een glazen ruit ziet u alles. Dit geeft een ruimte vaak een open karakter en zorgt voor voldoende daglicht. Maar het heeft ook zijn nadelen. Zo wilt u achter de voordeur ongegeneerd uw verregende outfit kunnen uittrekken en douchen achter een glazen douchewand zonder dat uw privacy direct schaadt wanneer de logee per ongeluk binnenloopt. Om die redenen bestaat er figuurglas en raamfolie. Maar welke kiest u en wanneer?

Raamfolie

Om te beginnen: raamfolie kan niet op iedere ruit. Het is eigenlijk alleen geschikt als decoratietoepassing. Heeft u een HR++ ruit en wilt u deze afplakken tegen bekijks dan kan het raam bij temperatuurverschillen klappen doordat de warmte nergens heen kan. Raamfolie is bovendien alleen binnenshuis geschikt. Gebruik raamfolie daarom op glazen tussendeuren, kamerschermen, de ruitjes in kastdeuren, vitrinekasten of zelfs bloemvazen.

Figuurglas

Figuurglas is zeer geschikt voor voordeuren of als glazen douchewand. Bij deze toepassingen is het temperatuurverschil aan de ene kant van het glas al behoorlijk met die aan de andere kant en daardoor is het verstandig figuurglas boven decoratiefolie te verkiezen. Het figuurglas zorgt eveneens voor minder inkijk en is verkrijgbaar is alle soorten, maten en zelfs variaties.

-